Ontdek je buurt met Buurtgids

Tekst Andreas Verwaal

0
1016

Als 9-jarige knaap was mijn leven heel overzichtelijk. De routine van een schooldag was eenvoudig. Lekkende beker lauwe melk in mijn rugzak en de straat oversteken naar school rond 08.15 uur. Op school zette ik me voor de volle 65 procent in en deed dus wat nodig was. Als ik thuiskwam uit school mikte ik een glas limonade in drie teugen achterover en ging buiten spelen. De pedagogische kaders van mijn ouders waren onbetwistbaar. Ik wist in welke straten ik mocht komen, bij wie ik wel en niet mocht spelen en hoe laat ik thuis moest zijn.

Op een dag liep ik tegen deze kaders aan. Een vriendje woonde namelijk drie straten verderop en zo ver mocht ik nooit weg. Al was ik vaak het makste schaap van de kudde, deze middag waagde ik toch de gok en stak de straat over. Ik voelde me schuldig maar tegelijkertijd als een ontdekkingsreiziger die nieuw trottoir ontdekte. 100 meter verder kwam ik weer bij een straat die ik moest oversteken. Even twijfelde ik, maar toen dacht ik: Vooruit met de geit. Daar zat ik dan. 500 meter van mijn ouders die ik niet had verteld waar ik heen ging. Bang dat ze me het zouden verbieden. Stiekem voelde ik me trots als een aap met zeven staarten. wel eentje die zeven kleuren scheet. Mijn emoties waren dus mooi in balans. Ik had een onvergetelijke middag. Nieuwe buurt, ander vriendje en nieuw speelgoed. De wereld was er om ontdekt te worden, was mijn conclusie.

Toen ik aan het einde van de middag een uur te laat thuiskwam was het snel gedaan met de pret. Een weinig mild pleidooi van mijn vader bracht acuut een einde aan deze geslaagde middag.

Wil jij nu ook je eigen buurt beter leren kennen maar dan op een leuke ongedwongen manier? Via Buurtgids kom je op een laagdrempelige manier in contact met je buurtbewoners, buurt­initiatieven en leuke plekjes in de buurt. De buurtgids is een bewoner die je de buurt laat zien. Reserveren voor een tour kan via www.buurtgids.nl waar je je postcode kan invullen.

Activiteit: Ontdek je (nieuwe) buurt met buurtgids
Datum: Zaterdag 14 september 10.00-12.00 uur
In de volgende buurten: Buitenveldert-Oost, Zuid-Pijp, Stadionbuurt, Indische buurt, IJburg, Dapperbuurt,
Oostelijk Havengebied en Transvaal
Aanmelden: 06 8326 3039, of liesbeth@buurtgids.nl of via
buurtgids.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in