Klerenzooi – september 2019

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
1033
Klerenzooi september 2019 | © George Maas/Fotonova
Klerenzooi september 2019 | © George Maas/Fotonova
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Maria van Soest (53) houdt van losse kleding en accessoires, zoals sjaaltjes en grote sieraden. “Alleen jurken draag ik niet meer. Vroeger kon ik als dik persoon alleen dat krijgen.”

Maria draagt het liefst zwart of een andere donkere kleur samen met fel gekleurde accessoires. “Vooral blauw en turquoise vind ik mooi, maar eigenlijk alle kleuren. Alleen bruin niet zo, hoewel ik dat wel gebruik in illustraties.”

Maria maakt illustraties en schrijft gedichten en verhaaltjes voor kinderen. Ze is vooral trots op haar figuurtje Pig Tailear. “Het is een varkentje van animatieklei. Hij is erg populair op Instagram @pigtailear. Ik wil graag verder met mijn creaties en boeken schrijven.” Maria heeft een inkomen op bijstandsniveau. “Ik deed commercieel werk, maar kreeg een burn-out waardoor ik arbeidsongeschikt raakte. Nu probeer ik iets nieuws op te bouwen met mijn creativiteit.”

Om leuke kleding te kopen met een plus size en weinig budget moet je ook creatief zijn. “Durf te vragen naar de grote maten. Nu is de keuze groot, omdat veel mensen overgewicht hebben. Dat betekent ook veel mensen die afvallen en hun te grote kleren bij kringloopwinkels dumpen. Verder is er bij webshops veel te vinden in de sale en vergeet ook de markten niet! Als ik veel geld zou hebben, zou ik naar de dure plus sizewinkels gaan, omdat ze daar echt heel modieuze dingen hebben.” Naast bekend worden als schrijver/illustrator heeft ze nog een droom: “Een inloopkast.”

Blouse 6,- MS Mode via Wehkamp
Broek 10,- Markt Waterlooplein
Ketting2,- Albert Cuyp
Sokken
gratis via spaaractie Nuon
Schoenen 12,50 Moda Paris Shoes

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in