Nooit te oud om feest te vieren

Tekst José Verwaal | Beeld Sodis Vita

0
1524
100Jarigen ©Sodis Vita
100Jarigen ©Sodis Vita

Vier jaar geleden voorspelde het RIVM dat het aantal mensen van 100 jaar en ouder tussen 2015 en 2040 verviervoudigt. Dat is nogal wat. We zullen in de toekomst steeds meer ouderen met tatoeages zien, die nostalgisch naar techno luisteren, terwijl hun kleinzoon hoofdschuddend toekijkt: “Dat is toch niet hip, opa!” Wat doe je eigenlijk als je honderd jaar wordt? Serveer je een HEMA-gebakje aan de burgemeester, want die komt natuurlijk op visite, of vind je dat de koek wel op is? Bij de OBA weten ze het wel. Onze Amsterdamse Bibliotheek bestaat dit jaar namelijk 100 jaar. Dat moet gevierd worden, juíst samen met mensen voor wie de 100 binnen handbereik is. Zo kunt u op 15 februari uw hart ophalen in de bibliotheek aan de Oosterdokskade. Vanaf 14:00 uur organiseert UP! hier een fissa (voor mensen die vóór 1990 geboren zijn: een feestje, partijtje of party) met de 80-jarige Carry Tefsen, een onderzoek over 100-plussers, de 92-jarige Tine Eijsten die bij de padvinderij ontdekte dat ze op meisjes viel, de bijna 100-jarige pianist Willem van Vollenhoven en The Voice Senior-zanger René Bishop.

UP! is overigens een club om in de gaten te houden. Deze ­organisatie biedt een nieuwe kijk op ouder worden en doet dit door middel van zinvolle gesprekken over thema’s die ertoe doen als je ouder wordt. Tijdens de gespreksmiddagen van In Je Uppie worden thema’s als afscheid (14 februari, 14:00 uur, OBA Reigersbos) en spijt (22 februari, 11:00 uur, OBA Spaarndammerbuurt) behandeld.

Een plek waar je gratis en in je uppie heen kan om je even niet meer zo alleen te voelen. Want iedereen heeft behoefte aan wat warmte en erkenning, of je nou pasgeborene, jongvolwassene of oudere bent. Dus kom samen of in je uppie naar een goed gesprek of de fissa van UP! Let op, voor het feest moet je wel reserveren via de website van UP! Laten we dansen en elkaar ontmoeten. Want feestjes zijn niet alleen voorbehouden aan de ouwe techno­taarten van de toekomst. We leven lang, hoera!

 

UP! Fissa 15 februari, 14.00-17.00 uur

OBA Oosterdokskade 143

Reserveren via
upinnederland.nl/agenda/fissa

Voor alle activiteiten:
upinnederland.nl/agenda/in-je-uppie-9/

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in