Klerenzooi – februari 2019

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken. 

0
1927
Klerenzooi februari 2019 ©George Maas/Fotonova
Klerenzooi februari 2019 ©George Maas/Fotonova
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Eline Ronner (37) houdt van tijdloze mode, aardetinten en soms een opvallende kleur of accessoire. Ze heeft een casual chique kledingstijl, waarin fair trade en duurzaamheid de boventoon voeren. “Onze ecologische voetafdruk wordt te groot, de kledingindustrie draagt hier flink aan bij. Als we zo doorgaan, blijft er geen mooie planeet meer over voor onze kinderen. Bovendien wil ik ook geen kleren waar mensen voor zijn uitgebuit. Het blijft lastig om inzicht te krijgen in de hele keten, maar als ik een kledingstuk koop, probeer ik er wel rekening mee te houden.”

Dat kan volgens Eline ook op een goedkope manier. “Op Facebook zijn er groepen die als weggeefwinkels functioneren, zo kreeg ik deze blouse gratis. De broek had een winkelprijs van40,-, maar omdat hij een vlek had, kon ik hem voor 5,- meenemen. Thuis heb ik de vlek met ossengalzeep eruit gekregen.” Een andere tip voor de groene mens met krappe beurs: “Ga naar een kledingruilfeestje of organiseer er zelf één. Ik kom altijd thuis met iets leuks en nieuwe sociale contacten. Er zijn ook kledingbibliotheken waar je kleding voor een prikkie kunt huren. Erg handig als je met een merktas die je normaal niet kan betalen een avond de blits wil maken.”

Eline heeft een druk bestaan. Ze is freelance communicatieadviseur en maakt podcasts voor bedrijven. Ze heeft een vriend, een dochtertje (3) en twee stiefzonen (8 en 11) die om de week bij hun moeder blijven. Eline is sinds kort ook nog politiek actief. Ze staat verkiesbaar als nummer 12 voor D66 voor de Provinciale Staten-verkiezingen. “De afstand tussen burgers en politiek baart me zorgen. De Staten moeten naar de straten en uiteraard wil ik me op een eerlijke manier inzetten voor het milieu.”

Blouse €0,- Amsterdam Deelt en Geeft via Facebook

Broek5,- Only

Schoenen 24,95 Public Desire via Zalando

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in