Meer bewegingsruimte voor jongeren

Amsterdam haalt voor kinderen hekken weg bij skatebanen en openbare tennisbanen.

0
578

Er komt meer ruimte voor kinderen en jongeren om buiten te sporten en te bewegen. Kinderboerderijen kunnen weer open gaan en er kan weer voorzichtig weer worden gesport.

De gemeente verwijdert borden, linten en hekken van de afgesloten fitnesstoestellen in parken, Cruyff Courts, skatebanen en openbare tennisbanen. Ook afgesloten voetbalkooien kunnen binnenkort weer open voor begeleid sporten met kinderen en jongeren. Hiermee wordt ook in Amsterdam gevolg gegeven aan de versoepeling van de coronamaatrdegelen door het kabinet. 

Jongeren moeten nog altijd 1,5 meter afstand houden, dus ook bij het sporten. Voor kinderen tot en met twaalf jaar geldt die regel niet, vooral omdat hij vrijwel onuitvoerbaar is.  

Sport-aanbieders zijn druk aan de slag om binnenkort activiteiten aan te kunnen bieden. Officiële wedstrijden blijven nog steeds verboden. Kantines blijven dicht blijven, ouders mogen niet langs de lijn staan en sporters moeten thuis douchen. Kinderen en jongeren dienen thuis te blijven bij klachten als koorts, hoesten of verkoudheid.

Kinderboerderijen kunnen, als zij dat willen, weer open gaan. Om drukte in het openbaar vervoer te voorkomen, is het dringende advies alleen de kinderboerderij in de buurt te bezoeken. Begeleiders moeten er rekening mee houden dat de sanitaire voorziening en eventuele horeca in de kinderboerderij zijn gesloten.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in