Klerenzooi – september 2020

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
868

Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Joan Alosery (35) is de vriendin en business­partner van Lucien die vorige maand in Klerenzooi stond. Samen vormen ze het fashionduo Broke Ass Milionaires. Hun missie is om iedereen te inspireren oude kleding een nieuw leven in te blazen door te ‘upcyclen’. “We richten ons vooral op tweedehandskleding en lokale designers. Broke Ass Millionaires is een statement tegen fast fashion. We willen mode beter maken voor milieu en mensenrechten.”

Joan laat zich graag inspireren door de Harayuku stijl uit Tokio, die ze combineert met urban/hiphopstijl. Daarnaast combineert ze graag andere traditionele stijlen. “Oost-Europese, Afrikaanse, Aziatische of Zuid-Amerikaanse prints, het kan allemaal zolang het maar matcht.” Als Joan iets koopt, moet het ook echt uniek zijn. “Je zal mij nooit in een fast fashion keten zien. Ik ga eerder naar de kringloopwinkels, of soms kopen Lucien en ik bij beginnende designers. Bij vintage-winkels zoals Episode, Zipper en de Kilo Shop zul je ons ook niet meer zo snel zien, ondanks dat je er heel leuke items krijgt. De laatste tijd zijn deze winkels erg hip geworden waardoor hetzelfde type item dat je bij een gewone kringloopwinkel krijgt, toch net iets duurder is bij zo’n vintage boetiek. Plus dat je de kans loopt iemand anders met precies hetzelfde kledingstuk te zien.” De markt op het Waterlooplein en de Noordermarkt zijn wel haar hotspots. Wil je ook inspiratie opdoen over wat je met tweedehandskleding kunt doen? Zie @BrokeAssMillionaires.

Rok € 5,- De Kringloper
Broekje 3,- Dappermarkt
Shirt 6,- De Kringloper
Schoenen 15,- Marktplaats
Hoofdsieraad 1,- Dappermarkt
Hoed uit eigen kast

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in