Tekst Marianne Goet | Beeld Sandra Hoogeboom

De gangen zijn stil en de bureaus verlaten. Waar in het kantoor van de gemeente Amsterdam aan het Weesperplein normaal gesproken om 9 uur ’s ochtends lange rijen voor de koffieautomaten staan, zie je nu alleen anderhalvemeter-strepen en pijlen op de vloer.

Ondanks de bijzondere coronatijd zijn Michel en Marvin gewoon aan het werk. Allebei werken ze al meer dan 25 jaar bij Pantar. Sinds een paar jaar zijn ze gedetacheerd bij Selecta, die koffievoorzieningen op kantoren aanbiedt. Ze zijn verantwoordelijk voor het schoonmaken en bijvullen van de koffieautomaten in verschillende kantoren van de gemeente Amsterdam.

Communiceren

Marvin is slechthorend en Michel is doof, maar dit is nooit een belemmering geweest voor hun werk. Met gebarentaal, liplezen en soms wat extra hulp van pen en papier kunnen ze prima communiceren met hun collega’s en leidinggevenden. “Soms denken mensen dat ze overdreven moeten articuleren als ze met ons praten, maar dat is echt niet nodig”, zegt Marvin.

Flexibel

Marvin en Michel houden van de zelfstandigheid die ze hebben in deze functie. “Ik kan mijn eigen gang gaan, dat vind ik fijn”, zegt Michel. Khadra, voorvrouw bij Pantar en verantwoordelijk voor de aansturing van het team, is erg tevreden over hun werk. “Ze zijn betrouwbaar en flexibel. Flexibiliteit heb je wel nodig, omdat je vaak wisselt van kantoorgebouw.”

“Je moet ook klantvriendelijk zijn, je bent tenslotte het visitekaartje van Selecta”, zegt Marvin. “Soms staan er mensen voor mijn schoonmaakkar die nauwelijks kunnen wachten tot ze hun kopje kunnen vullen en dan leg ik elke keer weer vriendelijk uit dat ze even geduld moeten hebben.”

Smaak

Waar ze in het team wel om kunnen lachen zijn de opmerkingen over de smaak van koffie. “We krijgen geregeld het verzoek om te proeven of de koffiesterkte aan te passen. Gelukkig is dat niet onze verantwoordelijkheid, niks zo persoonlijk als de smaak van koffie”, zegt Khadra. Alle drie kijken ze uit naar de tijd dat er weer rijen voor de koffieautomaten staan. Dat maakt hun werk een stuk gezelliger.

met medewerking van Pantar

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in