Klerenzooi – november 2021

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
818

Nihal Rabbani (53) is beroepskok met Palestijnse roots. Ze woont samen met haar kat Gabber, die ze tijdens de lockdown heeft geadopteerd. Naast haar passie voor films en koken, is haar grootste hobby op dit moment Gabber. Ook luistert ze graag naar true crime– en culinaire podcasts. Haar kledingstijl omschrijft ze als huiselijk, casual en zelfs bijna-pyjama-achtig.

“Ik droeg jarenlang alleen maar lange rokken en jurken, maar nu vooral broeken met wijde pijpen. Als ik een halflange jurk draag, is dat altijd met een legging eronder. Ik ben niet meer zo modieus als vroeger. Wel draag ik nog steeds graag zwart in combinatie met rood of paars. Mijn inspiratie haalde ik vooral van Cora Kemperman en willekeurige outlet-winkels. Nu haat ik shoppen. Ik heb laatst wel iets online gekocht: sandalen en broeken bij Etsy, maar dat doe ik niet meer want de bezorgkosten zijn best duur”, zegt Nihal.

“Voor winkelen heb ik geen geduld omdat mijn maat moeilijk verkrijgbaar is en mijn budget zelden voldoende is voor duurzame of fair trademerken. Voor mij was het ook echt een uitdaging om aan Klerenzooi mee te doen. Het heeft me wel uit mijn comfortzone gehaald. Ik heb de off price winkel TK Maxx ontdekt. Ook zou ik wel vaker naar vintage winkels willen, maar ik ben bang dat ik niks vind. Als ik iets koop, moet het vooral mooi afkleden, niet te strak maar wel vrouwelijk.”

Nihal had vroeger een vriendin die bij een kringloopwinkel werkte en haar smaak goed kende. “Ze legde dingen voor me apart, dat was perfect! Ik heb tien jaar bijna niet hoeven te winkelen, alleen basics. Veel van die kleding draag ik nog steeds.”

Ze heeft voor andere winkelhaters een tip: “Ga gewoon samen met een vriend(in) die jouw smaak kent en precies weet waar je wat kunt vinden.” Nihal heeft geen schoenen gekocht. “Ik heb platvoeten en speciale steunzolen nodig, dus goedkope schoenen vinden is lastig.”

Ze houdt niet van drukte, maar wel van afspreken met een groepje vrienden, samen eten, en goede gesprekken. “Ik zou graag eenmaal per maand culturele salons willen organiseren voor gasten met films en lekkere Palestijnse hapjes. En ooit weer kookworkshops geven.”

Trui € 12,99 TK Maxx

Broek € 16,99 TK Maxx

Schoenen uit eigen kast

Wil jij ook in Klerenzooi en woon je in (de regio) Amsterdam? Stuur een mail naar service@mugmagazine.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in