Klerenzooi – maart 2021

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
913
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Sarina Vergeer (32) heeft een garderobe waarin zwart overheerst. “Ik combineer zwart graag met glitter of opvallende items. Maar geen grote items in felle kleuren! Voor mij foute boel, zoals een kanariegele jas die een vrouw laatst droeg op tv. Mijn stijl is meer stoer, beetje rock, beetje biker, chique goth met lieve elementen ertussen. Dat laat ik terugkomen in prints op shirts, sieraden en accessoires. Mijn favoriete oorbellen zijn schedels met Swarovski-diamantjes erin. Die droeg ik ook bij mijn sollicitatie bij het museum waar ik werk en ik hoorde later dat het indruk heeft gemaakt.”

Op kantoor draagt Sarina haar eigen stijl in combinatie met netjes. Het was voor Sarina een uitdaging om voor €30,- een complete outfit inclusief schoenen te vinden. “Ik had niet verwacht dat het zou lukken, ook al heb ik ooit in de bijstand gezeten en ben ik het gewend. Gelukkig vond ik items in de uitverkoop. Normaal ga ik alleen voor de basics naar H&M of Zara. Het meest houd ik van merken als Killstar, maar ook Nike voor de grote sweaters.”

Sarina bezoekt webshops als Large, Attitude Holland, Simsalabim en Divine Darkness. Maar ze koopt er zelden: de prijzen zijn hoog. “Ik check items en kijk of ik ze elders goedkoper kan krijgen, bijvoorbeeld via Vinted.” Zij vindt Vinted geniaal voor mensen met weinig geld die hippe kleding willen. “Het werkt als Marktplaats maar dan internationaal. Tweedehands items die normaal 100,- kosten krijg je voor 5,- via je mobiel. Verzendkosten zijn 3,95 in Nederland en ook vaste bedragen per werelddeel. Maar je spaart ook punten, waardoor verzendkosten weer gratis worden.”

Sarina ruilt ook kleding. In haar flat waren kledingruilmarkten voor corona uitbrak. “We wisselen nog kleding met elkaar of we geven het aan goede doelen.”

Jurk   €8,99   H&M

Schoenen   €19,-   Scapino

Panty   2,-   Hema

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in