Klerenzooi – juni 2021

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
701
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Yvonne Aukes (62) werkt iets langer dan acht jaar als vrijwilliger in kringloopwinkel De Kelder, te vinden in de kelder van de Nassaukerk aan de Wittenkade 111. “Als verkoopster vind ik het leuk om kledingadvies te geven. Klanten komen vaak naar me toe en dan geef ik eerlijk mijn mening. Ik vind het soms vervelend dat er klanten komen die van alles pakken en niets terughangen in de rekken en kleding op de grond gooien.”

Yvonne heeft zelf een casual kledingstijl met van alles wat. Ze combineert graag printjes en is daarom gek op het merk King Louie. “Die hebben kleding met kleurrijke printjes, vaak ook bloemen. Mijn lievelingskleur is zwart met een felle kleur zoals rood of een leuke print. Ik heb bijvoorbeeld een shirt met een print van Marilyn Monroe, die ik graag met van alles combineer. Verder houd ik van de merken M&S Mode, Miss Etam, Paprika, Bershka en Esprit. Deze jurk is van Claudia Sträter, ook een fijn merk. Helaas niet meer verkrijgbaar, net als Miss Etam. Gelukkig wel tweedehands, zoals bij De Kelder”, vertelt Yvonne. “We verkopen echt alle maten en verder ook accessoires, maar ook meubels en spullen voor in het interieur. Bijna niemand gaat bij ons, jong of oud en dun of dik, met lege handen naar huis.” Heel strakke kleding en korte rokjes zou Yvonne nooit dragen. “Dat past niet bij mijn postuur. Ik heb nog een tip: bij kringloopwinkels en op de Dappermarkt vind je veelal de grotere maten. Op de Dappermarkt vind je ook goedkoop outlet kleding. Het kraampje van Michael is mijn favoriet.”

Yvonne is een keukenprinses en tovert graag gerechten op tafel uit andere landen. “Ik houd van koken en mensen uit andere culturen ontmoeten waarmee ik recepten kan uitwisselen. Daarnaast ontdek ik graag bijzondere plekjes in Nederland en houd ik van lezen.”

Jurk €4,50 * De Kelder

Tasje €2,50 * De Kelder 

Panty uit eigen kast 

Ring €1,- * Noordkaap (winkel van Leger des Heils) 

Oorbellen €2,50 * Crea Markt (Wijkkamer Noord) 

Laarsjes uit eigen kast (gekocht bij Nelson)   

Wil jij ook in Klerenzooi en woon je in (de regio) Amsterdam? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in