Klerenzooi – juni 2020

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
823
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

De alleenstaande Anna Benjamins (73) begon de lockdown een beetje zat te worden. “Ik ging elke woensdagochtend naar de seniorengym en ik had mijn sociale contacten bij het Leger des Heils. Gelukkig heb ik mijn hondje waarmee ik naar buiten kan. Jammer dat de markten beperkt open zijn. Ik haal er graag mijn kleren. Vooral de Dappermarkt heeft veel mooie dingen. Je hebt er een grote keuze aan sjaaltjes en tassen voor een prikkie. Ook ga ik naar de Pekmarkt in Noord. Voor schoenen raad ik het kraampje van Theo aan. Online shoppen doe ik nooit, want ik vind het lastig om mijn maat op afstand in de schatten. Bovendien is mijn maat bij webwinkels moeilijk verkrijgbaar.”

Anna gaat ook naar Hema en C&A. “Vooral als ze uitverkoop hebben, dat is nu minder het geval omdat veel winkels door de corona-crisis veel verlies hebben geleden. Ze doen niet snel hun kleding in de uitverkoop. De collectie van Hema is overigens niet helemaal mijn smaak, maar soms vind ik er wel mooie kleding van een lekkere stof, zoals dit vest. Vooral handig om mee te nemen als je in de zomer ’s avonds naar buiten gaat.”

Als Anna iets koopt, zorgt ze er voor dat het lang mee gaat. “Als je de bonte was op 30 graden wast, gaan de kleren veel langer mee. Dat scheelt weer in je budget. Wol vind ik lastig. Ik had een keer een wollen trui in de wasmachine gedaan en die kwam er uit als een kindertruitje. Sindsdien was ik wol koud.”

Aan strijken heeft Anna een hekel, dus ze koopt nooit kleding die moet worden gestreken. “Spijkerbroeken doe ik onder mijn matras, dan zijn ze de volgende ochtend perfect glad. Het blijft de gouden tip van mijn moeder.”

Blouse 5,- Didi
Vest 10,- Hema
Sjaaltje 1,- Dappermarkt
Legging 6,- Pekmarkt
Schoenen 5,50 Pekmarkt (bij Theo)
Tas 2,- Dappermarkt

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in