Klerenzooi – december 2022

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
990
Flora in haar nieuwe rode jurk © George Maas/Fotonova
Flora in haar nieuwe rode jurk © George Maas/Fotonova

‘De marktkoopmannen hielpen me echt’

Flora (27) studeert voor regisseur aan de Academie voor Theater en Dans. ‘Eerst vond ik die bergen kleding op het Waterlooplein overweldigend. Het was er ook koud en winderig. Toen heb ik me even teruggetrokken in de Kiloshop want ik had behoefte aan structuur, maar daar is het dan ook wel veel duurder. Daarna ben ik teruggegaan met een plan, dat hielp.

Ik wilde een lange jurk. Dat staat gelijk gekleed en is net even anders. De marktkoopmannen hielpen me echt, bijvoorbeeld met het vinden van de juiste maat. Deze jurk komt geloof ik uit Beieren (Duitsland). Hij is gemaakt van echt linnen, van goede kwaliteit en zit lekker. Je kunt echt schatten vinden in die stapels kleding. Kleding is een avontuur dat je aan kunt gaan, je kunt je laten verrassen.

Meestal geef ik niet veel geld uit aan kleding. Ik draag veel tweedehands. Alleen ondergoed, panty’s en schoenen koop ik nieuw. Ik ruil soms kleren met vriendinnen. Ook draag ik veel dat van mijn moeder en oma is geweest. Mijn moeder heeft soms kleding die haar niet meer goed zit of die niet meer bij haar leeftijd past. Dan vraagt ze of ik het wil. Ik begon mijn oma’s kleding te dragen op het moment dat ze niet meer naar buiten kon. Met Sinterklaas mochten we iets uitzoeken uit haar huis. Ze genoot ervan om mij te zien in haar kleding. Lange wollen jassen, jassen van suède of leer, een hele collectie hoedjes, bontmutsen, barets, broches, geborduurde gilets, broeken, schoenen. Mooie kleuren, heel uniek. Nadat ze overleed, hielp het dragen van haar kleding me om het verlies te verwerken. Haar geur zat er nog in. We hebben allemaal ongeveer dezelfde maat. Ik draag zelfs kleding van mijn broer. Dan krijg ik een hele tas vol en dan ga ik er een middagje voor zitten om het uit te zoeken. Wijde blouses haal ik er bijvoorbeeld uit. Wanneer ik die draag, ontdek ik een heel andere kant van mezelf.

Als ik mezelf op iets moois wil trakteren, shop ik graag bij Bis Vintage aan de Jodenbreestraat. Voor een outfit voor een feest kun je daar goed terecht. Ze helpen je ook goed. Het leuke aan tweedehands is dat er een verhaal in zit: je draagt een verhaal en terwijl je het draagt, vertel je het door.”

Jurk € 5,- Waterlooplein

Panty € 5,- Hema

Schoenen Geruild met een vriendin

Tas (echt leer) € 10,- Waterlooplein

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in