Klerenzooi – april 2020

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
723
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Elise Gherlan (28) is UX/UI designer van beroep en dol op vintage kleding. Haar favoriete winkels zijn Episode (Nieuwe Spiegelgracht), Marbles (Haarlemmerstraat / Albert Cuyp), Betty Jane (Ceintuurbaan) en de Kilo Shop (Waterlooplein). “Bij deze winkels krijg je stijlvolle outfits voor weinig geld en veel kleding is tweedehands. Wanneer ik ga voor duurder en nieuw, koop ik altijd duurzame of fairtrade merken. Pina Studio en Noumenon bijvoorbeeld, dat zijn lokale ontwerpers. Het grotere, groene merk Patagonia heeft ten minste een keer per jaar uitverkoop. Als je een beetje hebt gespaard, raad ik aan een jacket of jas daar te kopen. Ze gaan erg lang mee, dus je krijgt er geen spijt van. Als ik iets koop, moet het materiaal fijn aanvoelen op mijn huid, comfortabel zijn en passen bij de rest van mijn garderobe.”

Voor Klerenzooi heeft ze gekozen voor een Franse vintage look. “Vaak denken mensen dat ik Française ben, maar ik kom uit Roemenië. Inmiddels woon ik negen jaar in Nederland. Wat ik nu aan heb, is mijn favoriete kleurencombi.”

Als Elise uitgaat, draagt ze graag jurken en rokken, maar tijdens haar dagelijkse baan iets comfortabels, zoals een jeans met trui. “Ik heb een heel informele baan, dus ik kan dragen wat ik wil naar mijn werk. Al mijn collega’s dragen vrijetijdskleding, als ik een baan zou hebben waar je verplicht nette kleding aan moet, dan zou dat niet bij mij passen. Naast corporate kleding zijn superkorte rokjes ook niet mijn ding.” Klerenzooi – maart 2020

Barret   3,-    Waterlooplein
Jurk   
25,-    Episode
Panty   
2,-    Waterlooplein
Schoenen uit eigen kast

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in