Tekst Marianne Goet | Beeld Sandra Hoogeboom

Misschien is het de wil om te werken die ze zo goed herkent. Ruim twintig jaar geleden kwam haar leven letterlijk met een klap tot stilstand door een verkeersongeluk. Ze revalideerde, maar is nooit meer helemaal de oude geworden. “Ik heb nog steeds concentratieproblemen en moet soms zoeken naar woorden.”

Ze werd gedeeltelijk afgekeurd, maar het weerhield haar niet om zelfstandig ondernemer te worden. “Dan hoefde ik me bij niemand ziek te melden als ik me een dag niet goed voelde.” Ze had een snoepwinkel en stond jarenlang op de Dappermarkt. Maar na een aantal jaar kwam haar lichaam opnieuw tot stilstand, ze bleek reuma te hebben en besloot helemaal te stoppen met werken.

Oriëntatiebaan

Vorig jaar kwam Astrid op een punt dat ze weer voorzichtig wilde gaan werken, om zo te ervaren wat ze aankon. Maar dat leek makkelijker gezegd dan gedaan. Wekelijks verstuurde ze tientallen sollicitatiebrieven, ze volgde sollicitatiecursussen, maar helaas zonder resultaat. Totdat haar contactpersoon van de gemeente haar wees op de mogelijkheid van een oriëntatiebaan bij Pantar. Het is een betaalde baan waarin ze gedurende zeven maanden kan ontdekken waar haar mogelijkheden liggen.

“Ik kan hier in een rustige omgeving terugkomen op de arbeidsmarkt en mezelf opnieuw leren kennen. Sinds ik hier werk, ben ik zelfverzekerder geworden en ik vind het heerlijk om weer onder de mensen te zijn.”

Spannend

Na deze zeven maanden hoopt Astrid aan de slag te kunnen op de administratie of receptie van een bedrijf. Ook al vindt ze dat best een spannend idee. “Ik ben soms bang dat ik te veel aanpak, dat mijn lichaam het niet aankan, maar ik moet het blijven proberen”, zegt ze zelfverzekerd.

“Je kunt vaak meer dan je denkt, dat heb ik wel geleerd en ik zie het dagelijks bij Pantar. Als me de afgelopen jaren werd gevraagd wat ik deed en ik moest zeggen dat ik thuiszat, vond ik dat zo moeilijk. Het geeft een goed gevoel om weer een eigen salaris te verdienen en aan het einde van een werkdag collega’s een fijne avond te kunnen wensen. Dan ga ik tevreden naar huis.”

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in