Méér versoepelingen per 5 juni

0
517

Nu het aantal ziekenhuisopnames door corona en het aantal corona-besmettingen daalt, kan de maatschappij weer méér open.

Met ingang van zaterdag 5 juni kunnen musea, bioscopen, poppodia en theaters de deuren weer open gooien. Maar er worden voorlopig nog maar vijftig bezoekers per locatie toegelaten. Grote zalen met duizend stoelen mogen maximaal 250 bezoekers ontvangen, met anderhalve meter tussenruimte.

Horecagelegenheden, coffeeshops en sportkantines mogen tot 10 uur ’s avonds geopend zijn, maar videoschermen waarop je de verrichtingen van Oranje kunt volgen, zijn uit den boze. Sauna’s en zonnebankstudio’s gaan weer open en thuis mag je vier mensen ontvangen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.

Buurt- en wijkcentra mogen weer bezoekers ontvangen  en de binnenruimtes van pretparken en Artis kunnen weer worden bezocht.

Voor alle binnenruimtes geldt dat er één persoon per tien vierkante meter aanwezig mag zijn. Dat geldt zowel voor Ikea als voor een museum, voor een bakker als voor een kledingwinkel.

Sporten mag je in groepen van maximaal vijftig mensen; douches en kleedruimtes gaan weer open.

Inmiddels zijn GGD en huisartsen met het geven van een coronaprik bij de veertigers aangeland en het kabinet verwacht half juli op een vaccinatiegraad van 85 procent te zitten. De basisregels, zoals vaak je handen wassen en anderhalve meter afstand aanhouden, blijven nog steeds van kracht.

Als alles meezit, worden per 30 juni 2021 kermissen en festivals weer toegestaan en kunnen discotheken weer gaan draaien. Op 22 juni besluit het kabinet daarover.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in