Het is 2005 en de jeugdpuistjes vechten om de beste plek op mijn voorhoofd. De mode is op het punt beland waar de herenbermuda’s hebben plaatsgemaakt voor de driekwartbroek. Aangezien schaamte en populariteit de grootste thema’s zijn in deze levensfase, ontkom ik er niet aan om deze modetrend te respecteren. Een eigen mening met bijbehorende persoonlijkheid ontwikkel ik wel als ik deze pubercrisis heb overwonnen. Zo lift ik mee op andermans ruggengraat en maak ik van aanpassingsvermogen mijn ambitie. Wat de populaire jongens van de klas hebben, dat moet ik ook hebben.

Een paar klasgenoten hebben skeelers en dus besluit ik dat dit ook mijn nieuwe hobby  gaat worden. Ik kan gelukkig nog net skeelers met soft wieltjes betalen. Je hebt ook harde luide plastic wieltjes, maar dan hoort iedereen dat je weinig geld hebt te besteden en dat kan ik me niet veroorloven.

Trots als een pauw met een driekwartbroek aan maak ik mijn eerste tochtjes op de skeelers. Op zoek naar het beste asfalt kom ik uit in een park. Ik skeeler wat rondjes en op een gegeven moment zie ik een half-pipe van een meter hoog staan. Als ik daar vanaf durf ben ik wel extreem mannelijk, vertel ik mezelf. Ik klim op de half-pipe en als ik na lang twijfelen ervan af rol, voel ik gelijk al dat mijn evenwichtsorgaan en de zwaartekracht geen goed huwelijk gaan worden. Een paar seconden later beland ik met een onbenullige smak op het asfalt. Niet stoer. Game-over. Als niemand me maar heeft gezien. Die drie gedachten gaan er door mijn hoofd. Of ik heb gehuild, weet ik niet meer. Waarschijnlijk wel dus.

Vanuit schaamte voor deze extreem gênante gebeurtenis besluit ik om te ontkennen dat dit is gebeurd. Ik skeeler langzaam naar huis. De bezorgde blikken van voorbijgangers negeer ik alsof ik standaard elke dinsdagavond met bebloede knieën een rondje door het park maak. Mijn skeelers heb ik lange tijd in het donkerste hoekje van de trapkast opgeborgen.

Heb jij nou een positievere ervaring met skeelers of met een skateboard? Op Zeeburgereiland is onlangs het grootste skatepark van Nederland geopend. Deze skatebaan is voor inline-skaters, BMX’ers en skateboarders. Daarnaast is het park ook gezellig aangelegd voor de niet-skatende bevolking.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in