Klerenzooi – augustus 2020

Om er goed uit te zien, hoef je niet veel geld uit te geven. MUG stuurt iedere maand een lezer(es) met €30,- op pad om zich in het nieuw te steken.

0
864
Tekst Vanessa Vijzelman | Beeld George Maas/Fotonova

Lucien Bouman (36) is opgegroeid met mode. “Mijn moeder was veel met mode bezig en maakte ook kleding voor ons. Als jongere experimenteerde ik graag met combineren en stylen. Na de middelbare school heb ik de Mode Academie gedaan.”

Lucien is nu stylist en creative art-director. Met Joan Alosery runt hij een dansschool. Ze zijn actief als influencers onder de naam Broke Ass Milionaires. “Dat is ons merk. We zijn stylisten die met minimale middelen het maximale eruit halen. Er goed uitzien met weinig geld, is goed mogelijk. Daarom wilden we meedoen met Klerenzooi, om anderen te inspireren.”

In de volgende Klerenzooi is zijn partner Joan te zien met haar outfit, maar eerst Lucien. Hij draagt een hiphop/urban stijl die hij mixt met traditionele Surinaamse of Indiase stijlen. “Eigenlijk allerlei wereldstijlen vooral van de global south. Ik gebruik graag lagen. Joan en ik ontwerpen bijna nooit iets vanuit het niets, want we restylen kledingstukken. Hierbij vinden we het vooral belangrijk om kleding te upcyclen, wat ook goed is voor het milieu.”

Voor iedereen die houdt van duurzaamheid met weinig budget, maar wel een creatieve geest, is dat een uitkomst. “Haal wat oude kleding bij kringloopwinkels en speciaalzaken. Op de Dappermarkt en Albert Cuyp kun je materialen kopen om aan de slag te gaan. Je vindt er verf, stiften, textiel, lijm en meer dingen die je nodig denkt te hebben. Vraag of ze gratis restant stiften hebben. Kijk welke materialen passen bij de kleding. Gebruik emblemen, ga patches stikken, en wees creatief. Zo kun je ook een theedoek gebruiken of stoffen van kapotte kleding die je nog hebt liggen. Let wel op dat niet alles blijft plakken. Laatst hadden we jasjes voorzien van nieuwe prints. Ook houden we van verven en bleken.” Het eindresultaat is te zien op @BrokeAssMilionaires.

Pet 2,- Piek Fijn
Bril 3,50 vintagestore End
Hemd 5 Marktplaats
Jas 5,- IJhallen
Amsterdam
Broek (gratis gekregen bij sportevent)
Sokken 1,- Dappermarkt
Schoenen 12,50 Marktplaats
Sieraden 1,- De Kringloper

Wil jij ook in Klerenzooi? Stuur een mail naar service@mugweb.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in