Hartverwarmende initiatieven bij de Omarmprijs

0
613

Donderdag 13 oktober 2022 wordt in Podium Mozaiëk voor de achtste keer de Omarmprijs uitgereikt.

De Omarmprijs is een onderscheiding voor initiatieven die zich inzetten tegen armoede. Wethouder Marjolein Moorman, die zich inzet voor kansengelijkheid en tegen armoede, is ook dit jaar voorzitter van de jury.

De Omarmprijs wil initiatieven tegen armoede zichtbaar maken, wat zeker in een tijd van hoge inflatie en extreem hoge energierekeningen geen luxe is. AT5 zendt de uitreiking live uit.

Dit jaar zijn er 25 kanshebbers. Het gaat om hartverwarmende initiatieven, groot en klein, opgezet door professionals of door vrijwilligers. Genomineerd zijn bijvoorbeeld Boeren voor buren (betaalbare groente en fruit), Buurtkeuken De Boeg in Bos en Lommer (Vergeten Moeders koken ontbijtjes, lunches en maaltijden  voor bezoekers en buurtbewoners),  Flora Buurthulp in Noord(hulp voor en door buurtbewoners), Samen Kappen (gratis kapsalon voor en door buurtbewoners), Burenhapje (waar je thuisgemaakte maaltijden bij buurtgenoten kunt bestellen), Blije Buren (soort buurthuis in Zeeburg, waar je voor koffie, thee, nasi en een goed gesprek terecht kunt) en De Omgekeerde Supermarkt (waar je levensmiddelen kunt doneren).

Dit jaar zal er extra aandacht zijn voor steun uit het bedrijfsleven. Zo roepen Rabobank en de zoetzuurmakers van Kesbeke, die de Omarmprijs ondersteunen, het bedrijfsleven op om meer te doen tegen armoede in de stad.

Nieuw dit jaar is ook dat er een extra financiële impuls komt voor initiatieven die buiten de prijzen vallen. Op 17 oktober, Internationale dag tegen armoede, kunnen initiatieven een aanvraag doen via www.maex.nl.

 

 

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in