Gratis koffie met koek

Tekst Andreas Verwaal

0
867

Toen ik 10  jaar was, zag mijn leven er perfect uit. Ik versierde meisjes op school door naar ze te staren. Tenminste, dat dacht ik. Hoe meer staartijd, hoe meer kans op succes. Mijn jas hing ik altijd naast de jas van het knapste meisje. Zodat onze jassen elkaar vast konden leren kennen. Als ik in een wilde bui was – omdat ik mijn limonade te sterk had gedronken – wilde ik de jas wel eens over de jas van het meisje hangen. Tijdens het schoolreisje gaf het meisje me een pakje appelsap. Nu wist ik het zeker. De liefde was wederzijds. Het pakje appelsap heb ik nog maanden bewaard.

In de pauze knikkerde ik mijn vinger krom, handelde ik in flippo’s en imiteerde ik de groente­boer van de markt. Ik verkocht kilo’s imaginair fruit en kwam met zakken vol knikkers thuis.

Als ik thuiskwam, stond daar limonade met een kaakje op me te wachten. Kaakjes zijn vernoemd naar het gewricht dat je nodig hebt om ze weg te krijgen. Stiekem denk ik dat wij mensen misbruikt worden om die kaakjes weg te krijgen omdat ze ooit veel te veel van die krengen hebben gemaakt. Waarom smaken ze anders zo oud en zijn ze zo goedkoop?

Ik kan geen kaakjes meer zien. Het klinkt zo schattig en onschuldig maar het zijn gortdroge huftertjes.

Nu ik ouder ben en zelf geld heb om suikerwerk te scoren in de supermarkt doe ik dat ook graag. Omdat ik van dieren houd, koop ik meestal koetjesrepen, mergpijpjes met het kleurenpatroon van een koe en eierkoeken (om de kippen een beetje van de straat te houden).

Daarnaast eet ik ook heel veel roze koeken. Het verhaal gaat dat daar gestampte hoofdluizen in worden verwerkt. Hoofdluis moet uitgeroeid worden. Ik wil voorkomen dat mijn toekomstige kind later met hoofdluis thuiskomt omdat hij net zo roekeloos omging met het ophangen van zijn jas als ik.

Heb je nou honger gekregen van deze kletskoek? Dat komt goed uit! In buurthuis Archipel kan je elke dinsdagochtend gezellig koffie drinken en krijg je een koek erbij.

Activiteit: gratis koffie met koek

Wanneer: Elke dinsdag van 10.00-11.00

Waar: Buurthuis Archipel, Makassarplein 1, Amsterdam

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in