Gemeente deelt pakket voor zelftesten uit

De gemeente Amsterdam deelt gratis zelftests uit.

0
916
Om Amsterdammers met een kleine portemonnee tegemoet te komen, deelt de gemeente zo’n 100.000 zelftestpakketten uit.
Het pakket bestaat uit vier zelftesten, twee mondmaskers en tips over hoe de basismaatregelen binnenshuis moeten worden toegepast. De pakketten worden huis aan huis bezorgd, bij markten uitgedeeld, maar ze zijn ook tussen Kerst en Oud&Nieuw af te halen bij de Huizen van de Wijk.
‘Het is een grote teleurstelling dat we in deze periode zoveel mogelijk thuis moeten blijven en ons bezoek moeten beperken’, zo licht burgemeester Femkje Halsema de actie toe. ‘Juist nu we elkaar het liefst willen opzoeken voor de feestdagen.’ Maar ze vindt het ook van groot belang de verspreiding van de coronavariant omikron een halt toe te roepen. ‘Laten we voorzichtig zijn als we elkaar opzoeken en de coronamaatregelen goed in acht nemen, ook als je gevaccineerd bent. Zo beschermen we elkaar, en vooral kwetsbare ouders en groot ouders.’
Veel besmettingen vinden in huiselijke kring plaats, blijkt uit onderzoek van de GGD.
Daarom vindt de gemeente het belangrijk dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt, zich laat vaccineren en een test doet, bij klachten, of voor de zekerheid, als men een bezoek brengt aan familie of vrienden.
De zelftestpakketten zijn bedoeld voor Amsterdammers met een kleine portemonnee, maar worden ook verspreid in kwetsbare buurten waar de vaccinatiegraad laag is. ‘Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat mensen zich eerder testen als zij zelftesten in huis hebben,’ zo voegt zorgwethouder Simone Kukenheim er aan toe.
Op de pakketten staat een QR-code, die leidt naar de website https://www.amsterdam.nl/ik-hou-afstand-van-jou/. Daar is informatie in zes talen te vinden.
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in