Fietstocht langs voetveren

0
798
Tekst Andreas Verwaal | Foto Fred van der Zee

Er is een veelvoud aan hobby’s die me de afgelopen jaren door de corona-tijd heen hebben geholpen. Van koken tot tuinieren en van vogels kijken tot fietsen. Sommige hobby’s heb ik altijd bekritiseerd omdat ik ze potsierlijk, saai of truttig vond. Je zou kunnen zeggen dat ik inconsequent ben, wanneer ik het ene moment een hobby bekritiseer en het volgende moment dezelfde hobby aanprijs. Maar is dat zo of vinden we het moeilijk te accepteren dat smaken veranderlijk zijn? Ik zie het meer als zelfontplooiing. Als kleine jongen vind je meisjes meestal stom want ze zijn zacht, niet stoer en emotioneel gezien sterker (maar dat laatste besef je dan nog niet). 25 jaar later woont het merendeel van de mannen samen met een vrouw. Inconsequent. Kies je ervoor om je hierover op te winden of verwonder je jezelf erover? Ik denk dat de laatste keuze het leven een stuk aangenamer maakt.

Maar goed, even terugkomend op de hobby’s. Fietsen is voor mij de perfecte hobby. Ik kom buiten, zie veel van de natuur, compenseer mijn chocoladekoekjesverslaving en kan het ook prima combineren met andere leuke activiteiten, zoals vogels kijken of natuurfoto’s maken. Daarnaast hoef ik niet naar een zweterige sportschool, de zonnebank of de diëtiste. Als ik aan Nederland denk, moet ik vaak denken aan mensen die beweren dat Nederland vol is. Misschien snap ik het niet helemaal maar als ik in alle natuurgebieden om me heen kijk, valt dat nog wel mee. Ik verbaas me ook vaak over hoeveel mooie natuur er eigenlijk vlakbij huis is. Je ziet het pas als je even onthaast en de tijd neemt om om je heen te kijken. Wist je dat er in Amsterdam veel veerponten zijn waar je vaak gratis over kan varen? Maak eens een leuke fietstocht dichtbij huis en laat je verrassen door routes waarbij je het water over kan steken met de pont.

Veel veerverbindingen zijn gratis voor voetgangers, fietsers en brommerrijders zoals de ponten over het IJ en het Noordzeekanaal (de Hempont, Velserpont en de Buitenhuizerpont). Ook gratis zijn de zelfbedieningskabelveerponten over sloten zoals die in het Siegerpark in Nieuw-West (zie foto)

veerponten.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in