Gemeenten vinden kostendelersnorm onhoudbaar

0
751

Gemeenten vinden de kostendelersnorm niet langer houdbaar, zo blijkt uit een onderzoek van ambtenarenmagazine BinnenlandsBestuur.nl. Gemeenten gaven aan dat de regel leidt tot dakloosheid. 

De kostendelersnorm is onderdeel van de Participatiewet. Bijstandsgerechtigden vanaf 21 jaar die een woning delen met volwassenen worden gekort op hun uitkering. De gedachte achter de wet is dat volwassen medebewoners delen in de woonkosten zodat de hoogte van de uitkering omlaag kan. Veel ouders komen door de kostendelersnorm in financiële problemen en voelen zich genoodzaakt om hun kind uit huis te zetten. Soms raken deze jongvolwassenen dakloos.

Binnenlands Bestuur sprak 25 gemeenten over de kostendelersnorm, waaronder Amsterdam. 92 procent van deze gemeenten vindt dat de kostendelersnorm zoals die nu is niet moet blijven bestaan. Het grootste deel van de ondervraagde gemeenten, 58 procent, wil de regel aanpassen. Een aanzienlijk deel, eenderde van de gemeenten, wil helemaal een einde maken aan de kostendelersnorm.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in