Els de Vos (56) kreeg het al vanuit haar jeugd mee: als je geestelijk en lichamelijk in staat bent je in te zetten voor anderen, dan moet je dat ook doen. Vrijwilligerswerk moet! En ze doet veel, zoals het geven van zwemles bij een zwemvereniging (al 40 jaar!) en ze zet zich in voor Natuur Je Beste Buur (al 14 jaar).

Klik op de eerste foto hieronder voor de hele fotostrip

In 2005 nam ze met een buurtgenote het initiatief om met een groep vrijwilligers op natuurvriendelijke wijze het onderhoud te verbeteren van de randen van de sportparken Middenmeer en Voorland in Amsterdam Oost. Ze doen maandelijks allerlei klussen, waaronder het ophangen van vogelhuisjes, het knotten van wilgen, en het planten van heel veel bloemen langs de slootkanten om de biodiversiteit te vergroten.

De groep werkt onder de vlag  Natuur Je Beste Buur, waar inmiddels zo’n 25 mensen regelmatig aan mee doen. En iedereen is van harte welkom. Meer informatie is te vinden via www.natuurjebestebuur.nl
Contact: njbb@xs4all.nl

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA). Aan nieuwe vrijwilligers is altijd behoefte.

Fotograaf Sake Rijpkema heeft zelf ook de nodige ervaring als vrijwilliger. Zo fotografeerde hij al eerder, in de jaren negentig, als vrijwilliger voor maandblad MUG. De reeks reportages – die van groot fotovakmanschap getuigen – worden regelmatig aangevuld met nieuwe afleveringen. Iedere aflevering laat zich bekijken als een stripverhaal.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in