Tekst Marianne Goet | Beeld Sandra Hoogeboom

Of ze nou hun fiets willen stallen, een ov-fiets huren of moeten afrekenen voor de stalling van hun fiets, Burak staat alle klanten vriendelijk en rustig te woord. Zelfs bij een gehaaste bezoeker die met een koptelefoon op de stalling binnenkomt, weet hij nog een groet en lach te ontfutselen. “Lachende mensen maken me blij. Als je een glimlach geeft, krijg je ook een glimlach terug.”

Rust

De rust die hij uitstraalt is er lange tijd niet geweest. Nadat hij jarenlang in de taxi- en beveiligingsbranche heeft gewerkt, komt hij door psychische klachten ziek thuis te zitten. “Het leven heeft niet alleen ups, soms ga je ook down. Nu gaat het gelukkig weer goed met me en ben ik sinds vier maanden via Pantar aan het werk in deze stalling van de gemeente Amsterdam. Ze zeggen dat Pantar er is voor mensen met een beperking. Maar is het niet zo dat iedereen eigenlijk wel wat mankeert? Bij Pantar geven ze mensen een kans.”

Kans

De kans die Burak heeft gekregen, heeft hij met beide handen gegrepen. En niet zonder resultaat, want sinds deze maand heeft hij een contract bij Pantar. “Deze baan zorgt ervoor dat ik weer verder kan met mijn leven. Ik heb mijn schulden afbetaald en ik kan weer sparen. Ik heb plannen om mijn motorrijbewijs te gaan halen en wie weet krijg ik ooit een leuk gezinnetje. Doorzetters zijn degenen die het halen. Blijf niet in een uitkering hangen. Door werk kom je terug in de maatschappij.”

Snel en goed

Die maatschappij trekt dagelijks aan hem voorbij in de fietsenstalling. Daarom is het handig dat hij goed weet om te gaan met verschillende soorten klanten en tegen stressvolle situaties kan. “Soms staan hier rijen mensen die allemaal haast hebben. Ik probeer iedereen zo snel en goed mogelijk te helpen. Als we dan aan het einde van de dienst de omzet tellen en een mooi resultaat hebben, dan ga ik tevreden naar huis.”

Wil jij een afwisselende baan in een leuk team, waarbij je een belangrijk aanspreekpunt bent voor fietsers in heel Amsterdam? Pantar zoekt beheerders voor verschillende fietsenstallingen.

met medewerking van Pantar

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in