Drie ton voor dieren van Amsterdamse minima

AMSTERDAM De gemeente trekt extra geld uit voor dierenhulp aan Amsterdamse minima.

0
83

De gemeente Amsterdam trekt de komende drie jaar een ton per jaar uit voor hulp aan dieren van minima. Steeds meer mensen maken gebruik van de Amsterdamse Dierenhulp Aan Minima (ADAM-regeling). Die regeling startte in 2016 en is sinds vorig jaar vast ingevoerd. De gemeente wil dat alle huisdieren de nodige zorg krijgen en trekt daarom de komende jaren extra geld hiervoor uit.

Dat is nodig omdat de kosten zijn verdrievoudigd. Ook wordt een aantal behandelingen zonder acute medische noodzaak niet meer (volledig) vergoed, zo is besloten. Op die manier kan de gemeente er nog steeds voor zorgen dat circa 3.000 keer per jaar een dier naar de dierenarts kan. Het totale bedrag per jaar is een half miljoen euro per jaar. In 2019 kwamen de kosten daar €56.000 bovenuit. Dus kijkt de gemeente nu kritisch naar welke behandelingen kunnen worden vergoed.

Chippen

Zo blijft voor het eerste dierenartsbezoek en chippen en registreren voor honden en katten een complete vergoeding gelden. Medische noodzakelijke behandelingen worden voor de helft betaald (tot maximaal €300). Ook kun je nog steeds voor de helft van de prijs een kat onvruchtbaar laten maken. Maar voor honden en konijnen vervalt die vergoeding. Voor konijnen is er ook geen vergoeding meer voor registreren/chippen. En de chipplicht voor konijnen vervalt, aldus de gemeente.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here