Bijstandsbond blij met optrekken vermogensgrens

0
939

Een bescheiden hoeveelheid spaargeld op je bankrekening hoeft geen belemmering meer te zijn om voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, zoals afvalstoffenheffing, in aanmerking te komen.

Dat blijkt uit een recente nieuwsbrief van de Bijstandsbond. De Bijstandsbond heeft tien jaar geleden al aangedrongen op het verhogen van de vermogensgrens en nu is het dan eindelijk zo ver. Je mag een beetje spaargeld hebben als je voor kwijtschelding van gemeentelijke ‘heffingen’  in aanmerking komt.

Sinds 1 januari mag een alleenstaande maximaal 3.275  euro op zijn of haar spaarrekening hebben staan (was 1.300 euro). Voor een alleenstaande ouder ligt die grens nu op 3.950 euro (was ook 1.300 euro) en voor gehuwden en samenwonenden is de vermogensgrens opgetrokken van 1.600 naar 4.350 euro.

Piet van der Lende, voorman van de Bijstandsbond, is blij dat je nu weer mag sparen voor onvoorziene uitgaven. Hij verwacht dat meer burgers in aanmerking komen voor kwijtschelding. ‘Wellicht ook burgers die hier voorgaande jaren geen recht op hadden, omdat zij te veel spaargeld hadden.’

De regels voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen worden hier uitgelegd.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in