Energiearmoede stijgt ondanks maatregelen

0
233

Ruim 600.000 Nederlanders lijden aan energiearmoede, ondanks compensatie van de overheid. Dit is een stijging van 90.000.

Een groot deel van hen woont in slecht geïsoleerde woningen, zo meldt de Volkskrant. De overheidsmaatregelen hebben wel een dempend effect. Zonder steun zou één miljoen huishoudens in energiearmoede zijn beland. Dat zijn er nu ruim 600.000, blijkt uit een analyse van TNO.

Een groeiende groep Nederlanders kan niet meer rondkomen, blijkt uit de analyse. Vaak wonen ze in een huurwoning van een corporatie met een laag energielabel. Wanneer corporatiewoningen sneller worden geïsoleerd, nemen de energiekosten af. Het probleem is echter dat er momenteel weinig aannemers en vakmensen zijn die grootschalige isolatieprogramma’s kunnen uitvoeren.

Gemiddeld zijn huishoudens maandelijks 256 euro aan energie kwijt. Voor mensen met een laag inkomen is dat een forse hap uit hun inkomen. Het gaat hierbij om gemiddelden. Sommige huishoudens hebben lagere energiekosten, andere zijn juist meer kwijt.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in