In de Openbare Bibliotheek aan het Oosterdok vindt zaterdag 4 februari voor de zevende keer het Amsterdamse BuurtFilmfestival plaats.

Dat is een jaarlijks filmfestival door en voor bewoners die (korte) films over Amsterdam hebben gemaakt. Aan de hand van beelden en geluiden kun een reis langs de buurten van de hoofdstad maken.

Initiatiefnemer Kibret Mekonnen legt uit waarom hij zeven jaar geleden het initiatief voor dit festival heeft genomen: ‘Toen ik op mijn 24e naar Nederland kwam, ontmoette ik iemand in de trein, die mij vervolgens steeds de weg heeft gewezen in mijn leven. Als iemand die mij helemaal niet kent, dat voor mij wil doen, wil ik ook iets terugdoen. Of iets voordoen.’

De films worden tussen 13.00 en 22.00 uur vertoond op het grote doek in de theaterzaal van de bibliotheek aan het Oosterdok. Na afloop is er entertainment en worden er prijzen uitgereikt.

Kaartjes voor het festival kosten tien euro en zijn via deze link te bestellen. Houders van een OBA-pas betalen vijf euro. Stadspashouders dienen de OBA-pas aan te klikken en krijgen dan dezelfde korting.

 

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in