Baby & kindcafé

Tekst Andreas Verwaal | Beeld Sandra Hoogeboom

0
1316
Baby&Kindcafé ©Sandra Hoogeboom
©Sandra Hoogeboom

Het is rond middernacht en ik loop een café binnen. Als ik naar mijn voeten kijk zie ik dat deze vastzitten aan opvallend kleine spekkige beentjes. Wat is er gebeurd? Mijn onderstel lijkt wel te heet gewassen. Het zal de alcohol wel zijn.

In het café staat een krijtbord met informatie. De dresscode is ‘kleurig rompertje en Winnie de Poeh-sloffen’. Op de drankkaart staan drankjes als Olvarit-Amaretto, Wodka-Nutrilon en Bacardi-Wortelpuree. De stem van Britney Spears klinkt uit de speakers met ‘Baby hit me one more time’.

Wat is dit voor café? En waarom lijken mijn hersens uit mijn pan te willen springen? Ik dacht dat mijn fontanellen waren dichtgegroeid toen ik nog een luier droeg.

Om me heen zie ik vrienden, collega’s en familie. Ze zijn allemaal rond de 60 centimeter lang maar hun gezicht is wel even groot als ik me herinner. Ze bewegen hun hoofd ritmisch mee met de muziek. Als een deinende zee met plastic strandballen. Een verzameling waggelende waterhoofden als je kijkt naar de verhouding met de rest van hun lichaam. Uit de speakers klinkt het nummer ‘Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist’. Er wordt luidkeels meegezongen maar het lijkt wel alsof iedereen helium heeft ingeademd. Het klinkt vals en mijn hoofdpijn wordt nog erger door dit a-muzikale gemekker.

Met een schok word ik wakker. De huilende baby’s blijken krolse katten te zijn die voor mijn huis lopen. Snel spring ik uit bed en ren ik naar beneden waar mijn rolmaat ligt. Gelukkig ben ik nog gewoon 192 centimeter.

Zo slecht als mijn droom was over dit babycafé, zo leuk is het echte baby & kindcafé in Amsterdam. Nee; er wordt geen alcohol geschonken of Britney Spears gedraaid. Het is een wekelijkse ontmoetingsplek voor ouders uit IJburg met speelmogelijkheden voor kinderen. Een leuke combinatie van mensen ontmoeten en ervaringen uitwisselen over de opvoeding.

Activiteit: Baby & kindcafé

Locatie: Pampuslaan 1 (4de etage)

Wanneer: Elke vrijdag van 10.00-12.00

Meer info: www.ludocultureelcentrum.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in