Amsterdamse Waterspelen

Tekst Andreas Verwaal

0
1093

Van mijn moeder mocht ik vroeger nooit een kort kapsel. Met een kort kapsel zouden mijn flaporen te veel uitzwenken. Een soort zeil waarmee je met een goede oostenwind naar Engeland kon zeilen. Ik vond het allemaal maar overdreven. Ik had een groot hoofd dus die flaporen zouden goed in verhouding staan tot de rest. Lang heb ik gedacht dat ik een waterhoofd had. Een waterhoofd heb je als er te veel vocht in je schedelholte zit. Ik dronk vroeger liters water tijdens zwemles en kopte tijdens het schaatsen regelmatig een wak in het ijs. Een waterhoofd zou niet meer dan een logisch gevolg zijn geweest.

In zwemmen was ik zo slecht dat ik probeerde het zwembad leeg te drinken om zo weer als een opgeblazen vis op het droge te komen. Voor schaatsen dacht ik talent te hebben maar elke schaatssessie ging ik wel een keer onderuit als een stripfiguur over een bananenschil. Ik was het lulletje rozenwater van de stad.

Maar weer even terug naar mijn formaat hoofd. Om van mijn waterhoofdcomplex af te komen drink ik nu alcohol. Heel veel alcohol. Dat onttrekt namelijk vocht uit je hoofd. Het heeft ook als mogelijk bijeffect dat ik als een Goofy keihard onderuit ga over een bananenschil. Soms blijkt achteraf zelfs dat er helemaal geen bananenschil lag. Dan bleek het gewoon de schil van een toffe peer te zijn.

Afijn. Je kan wel zeggen dat zelfoverschatting een van mijn grootste kwaliteiten is. Ik durf wel te zeggen dat ik erin uitblink. Bij het woord ‘faalhaas’ heb ik louter positieve associaties. Falen is de grootste kans om iets nieuws te leren, een haas is daarnaast een erg schattig vierpotertje. Om nog beter te falen lijkt het me leuk om mee te doen aan de Amsterdamse waterspelen eind augustus. Lijkt dit je nou ook wat?

Van 23 tot en met 25 augustus 2019 vinden voor het eerst de Amsterdamse waterspelen plaats. Live muziek, watersporten, heerlijk eten en vrij zwemmen zijn de ingrediënten voor een mooi zomerweekend.

Activiteit: Amsterdamse ­Waterspelen

Datum: 23-25 augustus

Locatie: Marineterrein Amsterdam

Internet: amsterdamsewaterspelen.nl

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in