Zelfstandigen die door de corona-crisis schulden hebben gemaakt, kunnen zich bij de gemeente Amsterdam voor hulp melden.

 Ruim 80.000 Amsterdammers werken zelfstandig. Een flink aantal van hen is door de corona-crisis in financiële problemen geraakt en heeft schulden gemaakt.

Wie bij het wegwerken daarvan hulp kan gebruiken kan bij de gemeente aankloppen. Hoe eerder je je financiën weer op de rit hebt, hoe eerder je van je schulden bent verlost.
Er is een telefoonnummer geopend voor ondernemers die gebruik willen maken van de schuldhulpverlening: 020 – 252 6000. Vraag naar Team Zelfstandigen. Als gevolg van de corona-crisis heeft de gemeente de hulp opgeschaald. Schulden van zelfstandigen zijn vaak complex. Om die op te kunnen oplossen, is bedrijfseconomische en fiscale kennis nodig. Daarom heeft de gemeente inmiddels twee bedrijven ingehuurd die complexe schuldhulp-trajecten van zelfstandigen kunnen begeleiden.

 Verder is het aantal schuldhulpverleners dat zzp’ers en andere ondernemers bijstaat, uitgebreid. Ook zijn er maatschappelijke dienstverleners bijgekomen.
Ook zal de gemeente zelfstandigen die gebruik maken van de tijdelijke steunmaatregelen (Tozo) benaderen met de vraag of ze hulp bij hun schulden nodig hebben. Wie meer wil weten, kan hier terecht.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in