Aantal ‘Tozo’-aanvragen stabiliseert op ruim 43.000

AMSTERDAM Het aantal aanvragen voor de tijdelijke steunregeling voor zzp'ers stabiliseert in Amsterdam.

0
1279

Het aantal aanvragen voor de zogenaamde ‘Tozo-regeling’ stabiliseert. Inmiddels hebben 43.579 Amsterdamse zzp’ers zo’n uitkering op bijstandsniveau aangevraagd.

Vanaf 1 maart kunnen zzp’ers, die door de crisis in financiële problemen komen, een beroep doen op de zogenaamde ‘Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers’, oftewel Tozo. De regeling loopt tot 1 juni. Inmiddels hebben 43.579 Amsterdamse zzp’ers een aanvraag ingediend. Vorige week leek het nog even dat er een dubbeltelling in de cijfers zat, maar dat blijkt niet het geval. Bijna alle aanvragers (39.775) hebben inmiddels een voorschot ontvangen van maximaal 1500 euro per maand. Uit de cijfers blijkt dat het aantal aanvragen voor de Tozo-regeling nauwelijks nog groeit.

Bijstand stijgt

De laatste weken bedraagt het aantal aanvragen voor de bijstand iets meer dan 500 per week: week 18 nog 558 aanvragen en in week 19 waren dat er 506. Vóór de corona-crisis was het weekgemiddelde rond de 250 aanvragen. Inmiddels zitten er 39.820 mensen in de bijstand. Begin dit jaar waren dat er nog 38.627. Er wordt binnenkort een flinke toename verwacht van het aantal personen in de bijstand: eind mei loopt voor een flink aantal mensen een korte ww-periode (drie maanden) af, aldus een woordvoerder van de gemeente. Veel mensen zullen een aanvraag indienen voor de bijstand, is de verwachting.

 

 

 

 

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in