Wytze van der Naald (61) en Jessica Lagerweij (56) zijn 2 van de pakweg 120 vrijwilligers die voor de Dierenambulance Amsterdam werken. Wytze (deze dag de chauffeur) doet dat al 5 jaar 1 dag per week, daarnaast is hij ook vrijwilliger voor het Rode Kruis en werkt hij ook nog als zzp-er. Zijn motivatie: hij geeft om mens en dier, en vindt werken voor de dierenambulance leuk en zinvol.

Jessica werkt nu 2 jaar voor de dierenambulance, en doet dat 3 dagen per week. Hiervoor werkte zij o.a. als sociaal pedagogisch werker en productieleider voor televisie en theater. Ze is geïnteresseerd in dieren en milieu en leert graag bij hierover. Ze ziet zichzelf meer als dierenmens dan als mensenmens, en kan bij de dierenambulance prima haar ei kwijt!

Klik op de eerste foto hieronder voor de hele fotostrip

Tijdens het maken van de reportage werden een egel, een vleermuis, twee katten en een heleboel vogels gered, opgehaald en/of in veiligheid gebracht.

De Dierenambulance Amsterdam is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dan gaat het vooral om meldkamercentralisten, ambulancechauffeurs en dierenhulpverleners. Op hun website is te vinden wat er van kandidaten verwacht wordt: www.dierenambulance-amsterdam.nl/vrijwilligers.

Wie geïnteresseerd is kan contact opnemen met Madelon Kieft via: werving@dierenambulance-amsterdam.nl

 

Fotograaf Sake Rijpkema heeft zelf ook de nodige ervaring als vrijwilliger. Zo fotografeerde hij al eerder, in de jaren negentig, als vrijwilliger voor maandblad MUG. De reeks reportages – die van groot fotovakmanschap getuigen – worden regelmatig aangevuld met nieuwe afleveringen. Iedere aflevering laat zich bekijken als een stripverhaal.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in