Winterjassen gevraagd voor daklozen

0
941

Wie nog een goede herenwinterjas over heeft, kan een dakloze een plezier doen.
Dakloze Amsterdammers moeten een groot deel van de dag, en vaak ook van de nacht, buiten doorbrengen. Meestal moeten ze ver lopen, van de ene naar de andere opvanglocatie. Door kou, storm en regen. Een jas die je warm en droog houdt, is dan onmisbaar.
‘De wintermaanden zijn altijd al het zwaarst’, aldus Bianca Koster, locatiehoofd van twee inloophuizen van De Regenboog Groep. ‘Maar nu zijn daklozen genoodzaakt nog meer buiten te zijn.’ Dat komt omdat in de inloophuizen, vanwege corona, veel minder mensen tegelijkertijd binnen mogen zijn. En omdat allerlei andere plekken waar daklozen zich even kunnen opwarmen, zijn gesloten.  ‘Opgejaagd trekken daklozen zich noodgedwongen terug in de kou’, vat Koster de situatie samen.

Dagelijks bezoeken ongeveer 600 daklozen de in totaal negen inloophuizen van De Regenboog Groep. Jaarlijks komt dat neer op zo’n 5.000 ‘unieke’ bezoeken. Maar bijna geen enkele dakloze heeft een jas die hem beschermt tegen het Hollandse weer. Vandaar dat alle inloophuizen de noodklok luiden en een oproep doen om ‘kwalitatief goede’ winterjassen voor heren langs te komen brengen.

De voorkeur gaat uit naar winterjassen zonder gaten of scheuren, die ècht lekker warm zitten. Het liefst dus waterdicht en mèt capuchon. Ook sjaals, handschoenen en mutsen zijn van harte welkom. Ook een slaapzak kan iemand blij maken.
En wie geen van deze spullen over heeft, maar toch iets voor dak- en thuislozen wil doen, kan eenmalig drie euro doneren door WARMTE te sms-en naar 4333.
Openingstijden en locaties van inloophuizen zijn hier te vinden: www.deregenboog.org/inloophuizen

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in