Werkloosheid Amsterdam stijgt veel sneller dan elders

AMSTERDAM De werkloosheid in Amsterdam is in een jaar verdubbeld.

1
1087
© Sodis Vita

Vergeleken met vorig jaar is de werkloosheid in Amsterdam verdubbeld naar 29.000. Vooral typisch Amsterdamse branches moeten het ontgelden. De bijstand stijgt ook, maar veel minder snel.

Arbeidsbureau UWV keert inmiddels aan ruim 29.000 inwoners van de Amsterdamse regio de werkloosheidsuitkering WW uit, 53 procent meer dan een jaar geleden. Daarmee neemt het aantal mensen zonder werk hier veel sneller toe dan in de rest van het land. Landelijk steeg het aantal uitkeringen vergeleken met juli vorig jaar 29 procent. Afgelopen maand kwamen er in Amsterdam en omgeving bijna 4.900 mensen bij die recht hebben op een werkloosheidsuitkering. Het banen verlies is het grootst  in de horeca, dienstverlening en het toerisme, de branches waar normaal de hoofdstad sterk in is.

Bijstand

De wekelijkse instroom in de bijstand is in 2020 gestegen van gemiddeld 142 naar 194, een stijging van ongeveer eenderde. Toch stijgt het totaal aantal Amsterdammers in de bijstand niet opvallend snel: net voor de corona-crisis stond de teller op 38.700, en op dit moment zitten er 40.400 Amsterdammers is de bijstand, een groei van vijf procent.

advertentie Regenboog Groep

1 REACTIE

  1. Het is zeker geen prettig beeld. Als er geen oplossing komt voor corona, zal de werkloosheid blijven stijgen. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. In deze periode mag je van geluk spreken als je nog een baan hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in