Coronacrisis: er is hulp en een app om jezelf te testen

AMSTERDAM – Diverse organisaties en mensen bieden hulp in verband met de corona-crisis.

0
801

AMSTERDAM – In tijden van crisis is er hulp. Amsterdamse organisaties en stadgenoten staan klaar voor wie het moeilijk heeft, zeker tijdens deze coronacrisis. Het OLVG heeft een corona check-app  gelanceerd.

Zoek je iemand die boodschappen voor je kan doen of wil je gewoon even een praatje maken, mail dan naar ‘Voor elkaar in Amsterdam’ of bel (020) 767 0031.
De ‘Coronahelpers’ bieden soortgelijke hulp: ze kunnen boodschappen voor je doen, laten de hond voor je uit of passen op de kinderen: https://www.coronahelpers.nl. Je kunt je hier ook aanmelden als je hulp wilt bieden.
Een luisterend oor nodig? Bel dan naar een van de vrijwilligers van het Rode Kruis: 070 445 5888. Wie zich deze dagen extra eenzaam voelt, kan ook zijn of haar telefoonnummer mailen naar het Herstelbureau HVO-Querido.
Er is ook een door studenten gerunde stichting die zich specifiek op hulp aan senioren richt. De studenten doen online spelletjes, gaan met ouderen naar de dokter, halen medicijnen op bij de apotheek of doen boodschappen.
Moet er een eenvoudig klusje worden gedaan, ga dan naar www.gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl. Het is misschien een beetje lange naam, maar de doelstelling is duidelijk.
Amsterdammers die zich bij de voedselbank aanmelden, krijgen voorlopig geen intakegesprek maar komen wel in aanmerking voor een noodpakket. Bel daarvoor (020) 638 4477.
Dan is er ook nog buurtgerichte hulp, bijvoorbeeld in Zuid. Wie een luisterend oor zoekt in de Rivierenbuurt of behoefte heeft aan een prettig gesprek, mailt naar WOOR. Dat staat voor Welzijn, Ontmoeting en Ondersteuning Rivierenbuurt. Bewoners van Buitenveldert kunnen voor hun boodschappen bellen met (020) 644 7113 of 644 4044.

Testen of je besmet bent?

Het OLVG heeft een app gelanceerd waarmee je kunt testen of het coronavirus bezit van je heeft genomen. Hoe dat werkt? In de app kunnen deelnemers dagelijks hun gezondheidsgegevens doorgeven. Hoest u, bent u kortademig bent, wat is uw temperatuur? Het team van OLVG corona check beoordeelt de antwoorden. Als er een medische reden is om contact met u op te nemen, doet het OLVG dat binnen 24 uur (telefonisch of via een bericht in de app). Is er geen medische noodzaak om contact op te nemen, dan ontvangt de deelnemer binnen 48 uur bericht. 

De OLVG-coronacheck is vooralsnog alleen beschikbaar voor inwoners van Groot-Amsterdam, met een postcode tussen 1000 en 1119.

Het complete hulpaanbod is hier te vinden – met dank aan de Bijstandsbond.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in