Tim Frijters (33) is sinds april 2018 vrijwilliger bij kinderboerderij De Dierencapel op het Bickerseiland. Eén ochtend in de week doet hij daar dagelijks werk zoals het voeden en verzorgen van de dieren, zorg voor het dierenwelzijn en schoonmaken. Frijters doet dit naast zijn werk als docent fysiotherapie. Zijn motivatie: “Ik doe graag iets maatschappelijks, en dit werk is nuttig voor mens en dier.” Maar ook voor de afwisseling met zijn dagelijkse werk, ter ontspanning en om lekker buiten zijn.

Klik op de eerste foto hieronder voor de hele fotostrip

Er werken zo’n 45 vrijwilligers bij De Dierencapel. De kinderboerderij is op zoek naar mensen die betrokken zijn bij mens en dier, die willen helpen met de verzorging. En er is meer te doen: kinderactiviteiten, het maken van webpagina’s en het doen van klusjes.

Geïnteresseerd? Neem contact op via dedierencapel@live.nl 

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met de Vrijwilligers Centrale Amsterdam (VCA). Aan nieuwe vrijwilligers is altijd behoefte.

Fotograaf Sake Rijpkema heeft zelf ook de nodige ervaring als vrijwilliger. Zo fotografeerde hij al eerder, in de jaren negentig, als vrijwilliger voor maandblad MUG. De reeks reportages – die van groot fotovakmanschap getuigen – worden regelmatig aangevuld met nieuwe afleveringen. Iedere aflevering laat zich bekijken als een stripverhaal.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in