Voedselbank wil straks weer kratten uitdelen

AMSTERDAM De Voedselbank Amsterdam wil weer overstappen op kratjes.

0
1001

De Voedselbank Amsterdam is nog steeds open. De afgelopen drie weken deelde de voedselbank supermarktcadeaubonnen uit. Volgende week gaat de voedselbank bij wijze van proef ook lang houdbare producten uitdelen. “Droge kruidenierswaren, dus nog even geen verse producten”, aldus de woordvoerster.

“Het doel is dat we uiteindelijk weer overstappen op kratjes.” Sinds woensdag krijgt de voedselbank in het distributiecentrum hulp van militairen, die de logistiek coördineren. “In de praktijk bleek het lastig om anderhalve meter afstand te bewaren zowel in ons distributiecentrum als op de uitgiftepunten.” Ook behoren veel vrijwilligers vanwege hun leeftijd tot de risicogroep. “Vanwege die redenen was het de afgelopen weken niet mogelijk om voedselpakketten uit te delen.” Ook bij het regionale distributiecentrum in Den Haag en die in Tilburg zijn een paar medewerkers van Defensie deze week begonnen te helpen.

Bij de Voedselbank Amsterdam is het aantal klanten de afgelopen weken met circa 10 procent toegenomen. Ook bij een aantal andere voedselbanken in Nederland is de toeloop van klanten de afgelopen weken met 5 à 10 procent vermeerderd, schat een woordvoerster van Voedselbanken Nederland.

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in