Veel enthousiasme voor afhaalservice OBA

AMSTERDAM De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) is een afhaalservice gestart.

0
910

Op de nieuwe afhaalservice van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), waarvan alle vestigingen sinds 13 maart zijn gesloten, is enthousiast gereageerd.

De actie waarbij OBA-medewerkers vijf boeken uit de collectie voor je uitzoeken, begon vrijdag 17 april. In de eerste drie dagen hebben al vijfhonderd leden gereageerd.

Er was al een bezorgservice voor OBA-leden van 67 jaar en ouder, omdat zij het meest aan huis zijn gebonden. “We bellen hen om te vragen hoe het gaat”, vertelt voorlichter Lianne Kraak. “Vervolgens stellen we boekpakketten samen op basis van hun voorkeur en die bezorgen we bij hen thuis.”

Om de overige OBA-leden tegemoet te komen, is er sinds kort een Afhaalservice. Die werkt als volgt: op de website is een formulier te vinden waarop je je lievelingsgenres kunt aanvinken. En alsof de corona-crisis al niet spannend genoeg is, kunt je ook voor een verrassingspakket kiezen. Mocht je nog een reservering uit hebben staan, dan proberen de OBA-medewerkers daarmee rekening te houden.

Vervolgens stellen ze een pakket van vijf boeken samen, dat drie dagen in quarantaine gaat, waarna je je boeken op drie plekken kunt afhalen: OBA Oosterdok, OBA Banne of OBA Waterlandplein. Houd de OBA-website in de gaten, want dat kunnen er nog meer worden.

Vanaf 20 april kunnen de boeken worden afgehaald. Je krijgt van tevoren een mail waarin staat op welke dag, welk tijdstip en waar je terecht kunt. Uiteraard worden er ook veiligheidsmaatregelen genomen, aldus de OBA-voorlichter. “We nemen hygiënische maatregelen voor het schoonmaken, inpakken, afgeven en innemen van de boekenpakketten. En natuurlijk houden we 1,5 meter afstand bij de afhaallocaties in acht.”

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in