Tekst Marianne Goet | Beeld Sandra Hoogeboom

Ik ben best trots dat ik die spannende stap heb durven zetten”, zegt Pierre, assemblagemedewerker bij LIGHT International. Hij is doof en vertelt zijn verhaal met hulp van een gebarentolk.

Na het faillissement ging hij weer aan de slag op één van de werkplaatsen van Pantar. Maar met al zijn ervaring miste Pierre er de uitdaging in zijn werk. “Ik kende LIGHT International via mijn detachering, dus ik heb een e-mail gestuurd met de vraag of ze een werkplek voor me hadden.”

Maatwerk

“Zo’n initiatief, daar houd ik van”, vertelt Dylan Arens, directeur van LIGHT International. Na een paar telefoontjes en met hulp van Pantar kon Pierre al snel beginnen bij LIGHT International. “Dat mailtje bleek ook representatief voor wie Pierre is. Hij is zelfstandig en heerlijk energiek, dat is wat wij nodig hebben als bedrijf dat gaat voor maatwerk.” LIGHT International is een familiebedrijf dat verlichtingsoplossingen aanbiedt. Ze produceren armaturen voor de openbare ruimte zoals tunnel- en brugverlichting. De verlichting op stations door heel Nederland is mede door Pierre in elkaar gezet.

Arbeidsovereenkomst

In de werkplaats staan tafels vol witte lampjes. Slagvaste armaturen, speciaal voor penitentiaire inrichtingen. Pierre assembleert en monteert ze af, zodat ze klaar zijn om te worden opgehangen bij bedden van gedetineerden.

Met Pierres jarenlange ervaring met elektrotechniek en assemblage is hij van waarde voor LIGHT International. Sinds afgelopen zomer heeft Pierre dan ook een contract gekregen en is hij uitgestroomd bij Pantar. Een spannende stap waarbij Pantar hem zorgvuldig heeft begeleid. Dylan: “Hij hoort bij ons team en een contract maakt dat compleet. Hij weet nu dat er hier een vaste plek voor hem is, dat geeft rust.”

Doof

Dat Pierre doof is, is geen belemmering voor zijn werk of de omgang met collega’s. “Ik kan liplezen en soms gebruiken we een app die spraak vertaalt in tekst. En grappen verstuur ik via de groepsapp.” Dylan en Pierre lopen lachend en druk gebarend naar de werkplaats. Zo zien een tevreden werknemer en werkgever eruit, daar zijn geen woorden voor nodig.

met medewerking van Pantar

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in