Tekst Marianne Goet | Beeld Sandra Hoogeboom

In de kantine van Pantar aan de Kriekenoord in Diemen is de lunch voorbij. Tafels worden schoongemaakt en medewerkers ruimen de keuken op. Irma is een van de cateringmedewerkers van Pantar. Vandaag heeft ze achter de kassa gestaan. Iets wat ze een paar maanden geleden echt nog niet zag zitten. Lachend vertelt ze
over de eerste keer achter de kassa. “Ik had alles netjes aangeslagen, maar daarna alles verwijderd. Dus aan het einde van de dag was niet te zien wat de omzet was.” Misschien moet ik maar niet meer achter de kassa gaan staan, was haar eerste gedachte.
Marina Wildenburg, teamleider van het cateringteam, was het er niet mee eens. “Bij Pantar mag je fouten maken. Daar leer je van. Nu vergeet je namelijk nooit meer hoe het wél moet.”

Goede sfeer

Achter de kassa staan, salades maken, snacks bakken en broodjes inpakken. De cateringmedewerkers van Pantar zijn van alle markten thuis. Ze verzorgen niet alleen de dagelijkse lunch voor ruim 300 medewerkers in de kantine, maar ook bij vergaderingen of externe klanten. Marina: “In de catering is samenwerken heel erg belangrijk. Je staat met elkaar in een kleine ruimte. Je moet goed kunnen overleggen, ook als het druk is.”

Voor Irma zijn de gezelligheid en de goede sfeer in dit cateringteam erg belangrijk. “Als ik heb kunnen lachen met collega’s en bezoekers, dan heb ik een goede dag.”

Doorstroom

Irma kwam via zorginstelling Cordaan naar Pantar. Samen werken deze organisaties aan een betere doorstroom van medewerkers. Cliënten van Cordaan die toe zijn aan een nieuwe uitdaging kunnen naar Pantar. En andersom kunnen medewerkers van Pantar die (tijdelijk) een wat rustigere omgeving nodig hebben naar een werkplek van Cordaan.

Voor Irma heeft deze kans om door te stromen goed uitgepakt, ze heeft nu een contract bij Pantar. “Ik ben trots dat ik zo ver ben gekomen. Nu mijn werk goed gaat, heb ik een belangrijke stap gezet om straks zelfstandig te kunnen gaan wonen. Ik hoop dat ik in Oost een eigen huisje krijg. Ik heb mijn best gedaan, doorgezet en het is gelukt.”

met medewerking van Pantar

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in