Tekst Trudy Admiraal | Beeld Olympia

Joyce is moeder van vier kinderen en heeft met haar man een melkveehouderij in Haarlem. Ze vertelt: “De oudste is negen, de jongste twee. Ik werkte altijd in een dierenspeciaalzaak maar ben gestopt toen de kleinste chronisch ziek bleek te zijn. Toen ze acht maanden oud was, heeft ze een levertransplantatie gehad. Ik heb heel veel in het ziekenhuis gezeten, dat was niet te combineren met werk. Mijn moeder kon gelukkig op de oudste drie kinderen passen.”

Maar nu gaat het goed met de kleine en kan Joyce weer aan de slag. Joyce: “Ik kwam op Facebook een advertentie van Olympia over werken op Schiphol tegen. Dat leek me leuk dus ik vulde mijn gegevens in. Tot mijn verbazing werd ik al de volgende dag door Olympia gebeld en kon nog dezelfde week langskomen voor een sollicitatiegesprek.”

Joyce werkt nu gemiddeld 16 uur per week, verdeeld over twee of drie dagen. “Mijn rooster staat in de app, ik weet het een week van tevoren. Geen dag is hetzelfde en dat vind ik juist zo leuk. Ik werk in een ploeg van negen schoonmakers, per werkdag doen we vier of vijf vliegtuigen. Het is altijd een verrassing wat je aantreft. Na een lange vlucht is het natuurlijk vuiler aan boord, maar ik draag handschoenen en ben thuis wel wat gewend.”

Ook de ploeg waarin ze werkt is elke keer anders. “Het zijn leuke mensen van verschillende nationaliteiten. Pools, Turks, Italiaans, er zit van alles bij. Het is gezellig, we eten met elkaar in de pauze en we zien het als een sport om elk vliegtuig op tijd schoon te hebben.”

Als een vliegtuig landt en de passagiers van boord gaan, staat de schoonmaakploeg al klaar. De voorman of -vrouw van die dag verdeelt de taken. Joyce somt op: “Stofzuigen, vuilnis en rommel opruimen, pantry’s en toiletten schoonmaken, bedden opmaken van de crew, tafeltjes en beeldschermen schoonmaken, kussentjes en dekens klaarleggen en de riemen op elke stoel kruisen.” En dat alles binnen de tijd, die afhankelijk is van de grootte van het toestel. Joyce lacht: “Het mooie is dat je het vliegtuig keurig netjes aflevert, zodat de passagiers fijner aan boord komen. Dat geeft veel voldoening.”

Bij Asito is ruimte voor nieuwe collega’s. Een uitgebreide screening maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Een vereiste is dat je geen justitieel verleden hebt.

Meer informatie? Neem contact op met Ratana Cairo
vestiging Olympia / Schiphol
mail: schiphol@olympia.nl
of bel 020-4892634
of via Whatsapp 06-30283274

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in