TONK: subsidie woonkosten Amsterdammers

AMSTERDAM Eenmalige subsidie op woonlasten voor Amsterdammers in de knel.

0
767

Amsterdammers die door de corona-crisis zijn teruggevallen in inkomen, kunnen een eenmalige bijdrage krijgen voor hun woonkosten via de TONK-regeling.

De regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is bedoeld om mensen te ondersteunen voor wie de bestaande steunmaatregelen geen of te weinig hulp bieden. Het gaat om een eenmalige bijdrage voor de woonlasten van 1 januari 2021 tot 30 juni 2021. In aanmerking komen Amsterdammers met een eigen woning die meer dan 330 euro aan hypotheekrente en/of maandelijks erfpachtcanon moeten betalen, en huishoudens met een huurwoning in de vrije sector met een huur van 753 euro of hoger. Bij een lagere huur bestaat er meestal aanspraak op huurtoeslag via de Belastingdienst. De TONK geldt niet wanneer iemand meer dan 31.340 euro aan (spaar)geld heeft.  Zie verder amsterdam.nl/tonk.

Tussen wal en schip

Te veel mensen vallen met de bestaande regelingen tussen wal en schip, zegt wethouder Rutger Groot Wassink (GroenLinks). ”Deze tegemoetkoming in de woonkosten voorkomt dat huishoudens een beroep moeten doen op de bijstand, of zelfs hun huis moeten verlaten.” Ook wethouder Marjolein Moorman (PvdA) vindt het een goede aanvullende regeling: “Het is belangrijk dat we mensen door deze zware tijd heen helpen zodat ze vertrouwen houden in de toekomst. Dat is helaas voor velen die werk en inkomen hebben verloren niet makkelijk en die verdienen onze steun.”

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in