Thema-avond De Balie: Uitgekleed door de overheid

AMSTERDAM 'Wat betekent het om altijd om je hoede te zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit?' Daarover gaat het maandag tijdens een theaterstuk en debat in de Balie. Er zijn gratis kaarten beschikbaar.

0
1178
Hoe voelt het om uitgekleed te worden door de overheid? Dat is het thema van een avond die maandag 21 februari plaatsvindt in debatcentrum De Balie nabij het Leidseplein.

Het jonge schrijftalent Maxine Palit de Jongh schreef een theaterstuk waarin vragen aan de orde komen als ‘Wat betekent het om altijd op je hoede te moeten zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit.’

De voorstelling probeert het toeslagenschandaal, dat plaatsvond tussen 2005 en 2019, maar tot op de dag van vandaag doorwerkt, terug te brengen tot de kern.

Programmamaker Merlijn Geurts legt uit: “Het stuk is een monoloog van een ‘toeslagenmoeder’ die zich uitgesloten voelt door de overheid. Ze heeft het gevoel dat de overheid haar niet vertrouwt en daarom vertrouwt ze de overheid niet.”

Het theaterstuk wordt in het najaar gespeeld, maar zal maandag 21 februari voor het eerst voor publiek worden voorgedragen door actrice Mariana Aparicio Torres, waarna er een kort interview plaatsvindt met psychiater Glenn Helberg. De zaal kan ook vragen stellen.

Wie graag wil komen kijken, maar financieel krap zit, kan een gratis donatiekaartje bestellen.  Een mailtje sturen naar merlijn.geurts@debalie.nl of een appbericht naar 06-53542377 kan ook.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in