Luisterend oor voor slachtoffers toeslagenaffaire

0
757
Er is een telefoonlijn geopend waar slachtoffers van de kindertoeslagenaffaire kunnen praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.

De toeslagenaffaire heeft niet alleen voor financiële ellende gezorgd, maar ook emotionele schade berokkend. Slachtoffers die behoefte hebben aan een luisterend oor, kunnen vanaf nu een lotgenotencontactlijn bellen en praten met een ervaringsdeskundige. Zij bieden ondersteuning en geven professionele hulp. De ouders, die hieraan meedoen, werken vanuit huis en krijgen er een vergoeding voor. De telefoonlijn is een initiatief van de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK).

Volgens voorzitter Gjalt Jellema is het belangrijk dat ouders hun verhaal kunnen doen. ‘En dan niet zo maar bij iemand, maar bij iemand die het heeft meegemaakt en die het ècht begrijpt,’ zo laat hij aan NOS Nieuws weten.
Het lotgenotencontact is te bereiken op 030-4420000. Ben je gedupeerde, kies dan voor optie 1. De lijn is van maandag tot en met zaterdag van 9-13 en van 17-21 uur geopend.  Kom je er niet doorheen, klik dan hier en vul een formulier in, waarna je wordt teruggebeld.
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in