@ Erik Veld
@ Erik Veld

Het Amsterdam Museum heeft 17 december de honderdduizendste bezoeker getrokken met haar digitale tentoonstelling Corona in de Stad.
De tentoonstelling, die nog steeds groeit, en te zien is via www.coronaindestad.nl, toont hoe mensen in hun alledaagse leven het coronavirus, de maatregelen en de anderhalvemeter-samenleving beleven. Bewoners en liefhebbers van Amsterdam kunnen hun persoonlijke ervaringen inzenden.

De digitale tentoonstelling is op 15 mei van start gegaan en wordt door gemiddeld 500 mensen per dag bezocht. Inmiddels zijn er al 1.700 foto’s, video’s, tekeningen, columns, magazines, brieven, gedichten en grappige bijdragen ingezonden, maar ook verdrietige, hartverwarmende en serieuze. Een team van curatoren beoordeelt welke bijdrage geschikt zijn voor de tentoonstelling.

Er zijn inmiddels ook speciale themazalen geopend. In de zaal Poëzie in de Stad kunnen bezoekers gedichten van stadsdichter Gershwin Bonevacia en andere dichters lezen over Amsterdam in tijden van corona. De zaal van sociëteit Sexyland uit Amsterdam-Noord gaat over intimiteit, of de afwezigheid daarvan, en in de zaal van Soundtrackcity kunnen bezoekers horen hoe de stad in coronatijd klinkt.

Margriet Schavemaker, artistiek directeur van het Amsterdam Museum, is blij dat het museum met deze digitale tentoonstelling zoveel mensen in deze moeilijke tijd met elkaar kan verbinden. ‘Deze digitale tentoonstelling is van ons allemaal. Niet ministers en experts staan centraal, maar juist de alledaagse verhalen en ervaringen van mensen in de stad.’

 

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in