TONK-regeling voor ZZP-ers in nood

0
736

AMSTERDAM – Voor zelfstandigen die voor geen enkele coronamaatregel in aanmerking komen en in de financiële problemen zijn beland is er de TONK: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten.

Voor ZZP-ers zijn er sinds het begin van de coronacrisis de zogenaamde Tozo-regelingen, die met wat aanpassingen doorlopen tot 1 juli 2021. Maar er is ook een groep zelfstandige ondernemers die tussen wal en schip vallen en niet in aanmerking komen voor deze Tozo-regelingen. Daarvoor heeft het kabinet de TONK-regeling in het leven geroepen. Via de gemeenten wordt extra hulp geboden door tijdelijke ondersteuning van noodzakelijke kosten als deze door inkomenstenterugval niet meer betaald kunnen worden. De regeling is klaar op 1 februari 2021. De regeling gaat de eerste helft van volgend jaar 130 miljoen euro kosten.

Extra steun voor Amsterdamse ZZP-ers

Vanaf 1 oktober 2020 geldt de Tozo3-regeling, die loopt tot 1 april 2021. Deze Tozo3-regeling is mét partnertoets. Ook kunnen zelfstandige ondernemers vanaf 1 januari 2021 hulp krijgen om zich voor te bereiden op een nieuwe toekomst, bijvoorbeeld via coaching of bijscholing. Naast de regeling van het rijk, heeft de gemeente Amsterdam een aanvullend pakket voor Amsterdamse ondernemers. Het plan is afkomstig van wethouder Groot Wassink (GroenLinks, Sociale Zaken). ‘De coronacrisis treft zelfstandigen in de stad ongekend hard. Dankzij de Tozo-regeling is er gelukkig snel financiële hulp geboden, maar dit biedt nog onvoldoende perspectief voor de middellange termijn. Daarom wil Amsterdam meer doen.’ Met het actieplan Veerkracht wil de gemeente perspectief en ondersteuning aan zelfstandigen geven.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in