Stevig gaat door met gratis maaltijd-actie

AMSTERDAM Restaurant Stevig gaat door met de gratis maaltijd-actie.

0
704

Ook nu de lockdown voor de horeca is opgeheven, gaat restaurant Stevig in de Staatsliedenbuurt door met het uitdelen van een gratis maaltijd aan minder bedeelden.

De actie is een groot succes. Iedere woensdag tussen twee en vijf uur verstrekt het restaurant een gratis maaltijd te verstrekken aan dak- en thuislozen, maar ook aan mensen uit de buurt met een kleine portemonnee. “Het is ongelooflijk”, zegt initiatiefnemer Mouad Ben Chaib. “Gisteren hebben we 150 maaltijden uit kunnen delen. We willen mensen die het nodig hebben daarmee een extra zetje geven.”

Nu de lockdown is opgeheven, zit zijn keuken echter aan de top van zijn capaciteit. “We kunnen mensen vanaf nu maximaal twee maaltijden meegeven, en geen tien meer.” Hij controleert overigens niet of iemand ècht tot de minima behoort. “Als mensen de moed hebben om naar ons toe te komen en hun trots opzij schuiven, dan heb je het blijkbaar nodig.”

Budget

Mouad Ben Chaib hoopt zo lang mogelijk met de uitdeelactie door te kunnen gaan, maar hij weet ook dat hij dit niet eeuwig zal kunnen volhouden. “Ik hoop dat andere ondernemers het stokje willen overnemen, of dat elke week twee restaurants dat samen gaan doen. En als ze mee willen doen, maar financieel krap zitten, laten ze dan contact met ons opnemen, want wij hebben donaties gekregen en kunnen ze aan een budget helpen.”
Hier is meer over de actie te lezen en restaurants die bereid zijn aan de maaltijdactie mee te doen, kunnen een mail sturen naar info@stevigamsterdam.nl.
advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in