Steeds meer economisch daklozen

0
704

Dit jaar hebben drie keer zo veel economisch daklozen voor hulp bij de Regenboog Groep aangeklopt dan vorig jaar. Economisch of ‘zelfredzame’ daklozen zijn mensen die geen psychische problemen hebben of verslaafd zijn. Vaak hebben ze door de corona-crisis hun werk verloren. Bovendien is de woningmarkt krap, zodat ze niet in staat zijn een eigen woonruimte te vinden.

Vorig jaar wendden zich tot oktober 260 mensen voor hulp tot de Regenboog Groep, dit jaar zijn dat er al bijna 900, zo meldde NH Nieuws eerder deze maand. Dit aantal ligt waarschijnlijk nog een stuk hoger, omdat niet alle economisch daklozen hulp vragen. Ook HVO-Querido ziet het aantal economisch daklozen in Amsterdam toenemen.
Els van Koeverden van de Regenboog Groep wijt deze stijging vooral aan de corona-crisis. ‘Mensen zijn hun werk verloren, hebben minder inkomen of kunnen hun huur  niet meer betalen. Daarnaast zijn er in Amsterdam gewoon te weinig betaalbare woningen.’
Inmiddels is er de initiatiefgroep ‘Onder de Pannen’. Die zoekt lege locaties waar economisch daklozen onderdak kunnen krijgen. Wie in zijn of haar woning ruimte heeft om een economisch dakloze op te vangen, kan er hier meer over lezen.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in