Rijken iets minder rijker

0
463

De corona-crisis treft niet iedereen in zijn of haar portemonnee. De 500 rijkste Nederlanders hebben er dit jaar samen zes miljard bij gekregen. Dat blijkt uit de jaarlijkse top 500 van magazine Quote.

De 500 rijksten hebben samen een vermogen van 186 miljard. Dat is ruim 6 miljard meer dan vorig jaar. Toch zou je kunnen zeggen dat deze groep het ook niet makkelijk heeft, want die 6 miljard is de kleinste vermogensstijging sinds de kredietcrisis uitbrak. Ook is het aantal gekrompen vermogens op deze lijst van de 500 rijkste Nederlanders twee keer zo groot als vorig jaar.
Dat geldt ook voor de rijkste Nederlander:  Charlene de Carvalaho-Heineken, grootaandeelhouder van het bierconcern. Haar vermogen is met 15 procent geslonken, omdat het aandeel Heineken een stuk minder waard is geworden. Voorlopig hoeft ze echter nog niet naar de voedselbank, omdat haar huidige inkomen door Quote op 12,1 miljard wordt geschat.
Om in de Quote 500 opgenomen te worden, moet je minimaal een vermogen van 95 miljoen hebben. Nederland telt inmiddels 38 miljardairs, vijf meer dan vorig haar, meldde de NOS. Dat je als supermarkt goedkoop kunt zijn en toch goed kunt boeren, bewijst Karel van Eerd van Jumbo, die met een vermogen van 2,5 miljard euro op de vierde plaats in de top 5 staat.

advertentie Regenboog Groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in